Христо ВълчевХристо Панчев Вълчев е Основател и Председател  на Сдружение „Натуралистично“, както и Ръководител на проектите „Пчелен Рай“, „ЕОС-GEEA“, „НатуроТворчество“  и „Семената на Добротата“ в България.

Роден през 1988 г. в гр. Севлиево, завършил Бакалавър по Биология и Магистър по Екологичен мениджмънт за устойчиво развитие в СУ „Св. Климент Охридски“, София, България, както и Магистър по Консервационна биология в Лундския Университет, Швеция. От 4 години работи активно в сферата на: биологията, екологията, опазване на околната среда, дизайна, изкуството, ландшафтната архитектура, иновации и образование за устойчивото развитие и подобряването на местни общности, овластяване и осъзнаване на индивиди и обществото.

Назовавам себе си Натуралист – Артист, многоизмерна личност възхитена от разнообразието на живота и вдъхновена от светлото желание да бъда натурален творец и отговорен пазител и подобрител на заобикалящата ни среда, сеейки живот и щастие и споделяйки безрезервно знания и ресурси за благото на Земята и Хората!

Една от моите мисии е търсене, изпробване и реализиране на природни животворящи решения, с които близки и приятели могат да имат по-добър контакт с природата и натуралната среда – с корените и космоса си! Да осъзнават по какъв начин са част от нашата малка Екосистема Земя и голямата Спирала на Вселената и да започнат да мислят по-холистично, екологично, отговорно и благоприятно, за да помагат на Земята и съществата тук да са добре! Да повдигат осъзнато своите вибрации и вибрациите на другите, за да процъфтяваме по време на големия Преход в Баланс, Хармония, Красота и Любов към Потока на Живота!”  

И така, в тази мисия, свързвайки се с други единомислещи осъзнато ставаме много и Ние Натуралистичните.. 

Ние искаме да допринасяме за хармонията и красотата в ежедневната среда чрез създаване на различни форми на визуално, природно и социално изкуство, съчетани по необикновен и магичен начин, който да грабва очите, мислите и сърцата на хората. Обичаме да черпим вдъхновения от фотографията, киното и музиката, фолклора и традициите, митовете и легендите, окултизма и мистицизма. През последните години фокус на работата е върху създаване и разпространяване на знания за свързване с природата, най-вече чрез изграждане на образователни ключови места – общностни образователни Натуралистични Градини и Инсталации, включващи различни видове интерактивни места и дейности за отглеждане на растения и порастване на осъзнатост. Тези места се изграждат заедно с местните хора чрез древни и съвременни методи и техники и в тях се  засаждат и отглеждат ядивни медоносни и медицински растения – билки, подправки, плодове и зеленчуци. По време на този процес всеки има възможност да научи за многообразието на природата докато отглежда натурални хранителни продукти – храна, с която може да стимулира своето ежедневие, както и да сподели и вложи по специален начин енергията и желанията си в растенията и околната среда и околните хора. Дизайн на околната среда според универсална сакрална геометрия, екологично отглеждане на растения и последващото им използване от хората като енергийна храна и лечебни продукти са едни от най-ефикасните физически начини Тук и Сега за свързване с основните земни и космически енергии и позволяване на изчистване, укрепване и балансиране на тялото и съзнанието за повдигане на фините вибрации на духа ни и осъществяване на благ преход на телата ни към новите измерения! Отглеждането на растения през целия сезон до събирането на семена и споделянето на тези семена с още хора е един прекрасен начин за посяване и разпространяване на семената на добротата и живота, както и за свързване с и изграждане на новата раса грижовни и осъзнати хора, които могат да поемат пълна отговорност за делата си, да обичат ближните си и да споделят и създават земни блага животворящо, безкористно и безусловно с много любов!

От името на Планинските Кристални Диаманти и Звездните Семена искаме да споделим, че заедно в Единение колкото повече сме, толкова по-силни и по-добре! 

🐝🌻🌱🍀🌼🌳🍄🌲🐞🐸🐾💚🌍🌞🌈💎💥🌟✨💗

Заедно Вдъхновяваме се! Готови сме за Промяната! Да бъде Светлина! Сполай! БлагоДарим!

 

Контакти:

e-mail: hristo.valchev@naturalistichno.org