Градското Градинарство – Път към Хранителната Устойчивост, образователна среща на 21.11.2019

На 21 ноември ще се проведе първата от серия образователни срещи и дискусии, инициирани от „КонсУмувай: Х като храна”. Идеята е да се даде възможност на публиката да обогати и обмени познанията си относно различни аспекти от обширната тема хранителната устойчивост и независимост. Започваме серията с все по-актуалното градско градинарство и как може то да ни послужи да бъдем по-устойчиви в ежедневието си. Водещ ще бъде Христо Вълчев, основател и председател на Сдружение „Натуралистично“, партньори в проекта Х като Храна.

„Ние, Екипът на Сдружение Натуралистично, работим усърдно, за да подобряваме околната среда и да развиваме по-добри и устойчиви условия за живот на населението и другите същества в България и на Земята. Една от основните ни сфери на работа е Градското Градинарство. Ще Ви представим примери от проекти и инициативи, които сме направили, както и какво предстои и ще ги дискутираме! Заповядайте на презентацията-дискусия, за да споделим семенцата на вдъхновенията ни и с Вас!”

Христо Вълчев е Основател и Председател на Сдружение „Натуралистично“, както и Ръководител и участник в проектите към него: „ГЕОС“, „ДАРоВЕДА“, „Дом Арарита“, „Морски Кончета – Hippocampus“, „НатуроТворчество“, „Пробуда“, „Пчелен Рай“ и „Семената на Добротата“.
Роден през 1988 г. в гр. Севлиево, завършил Бакалавър по Биология и Магистър по Екологичен мениджмънт за устойчиво развитие в СУ „Св. Климент Охридски“, София, България, както и Магистър по Консервационна биология в Лундския Университет, Швеция. В момента е докторант за редки лечебни растения и опрашители към Медицински Университет, София. От 8 години работи активно в сферата на: биологията, екологията, опазване на околната среда, дизайна, изкуството, ландшафтната архитектура, иновации и образование за устойчивото развитие и подобряването на местни общности, самоорганизиране и осъзнаване на индивиди и обществото.

Повече за “Натуралистично”:
https://www.naturalistichno.org/
https://www.facebook.com/naturalistichno
https://www.youtube.com/c/NaturalistichnoNGO

Повече за “ЕкоЦентрик” и “КонсУмувай: Х като Храна”:

http://ecocentric-foundation.org/
http://konsumuvai.org/bg/