Международен младежки обмен за хранителна устойчивост в София

Ти:
• Се интересуваш кой и как произвежда храната ти и желаеш да научиш повече за съвременната хранителна индустрия и алтернативните модели за отглеждане и разпространение на храни;
• Искаш да придобиеш практически умения и познания за градското градинарство и да участваш в създаването на образователна градско-градинарска инсталация в София, която да вдъхновява други млади хора за каузата;
• Желаеш да се запознаеш със свои съмишленици и да обменяш идеи и вдъхновение с тях;
• Си на възраст между 18 и 30 години, имаш отворено съзнание и говориш английски език.

Тогава, какво чакаш?
Международният обмен в София от 29 март до 4 април 2020 г. на Фондация “ЕкоЦентрик” и немската младежка природоопазваща организация JANUN е точно за теб!
В рамките на седем дни, ще опознаваме интересни нови (и добре забравени стари) алтернативни модели, ще изследваме взаимовръзката храна и устойчивост, ще се учим как да бъдем по-независими и да допринасяме за по-добрата гражданска и хранителна култура на общността ни.
Обменът включва изграждането на образователна градско-градинарска инсталация под менторството на сдружение „Натуралистично“, която ще засадим с местни видове билки, подправки и други, като се стараем да използваме повторно стари материали и се стремим към нулев отпадък с дизайн тип “от люлка до люлка”. Образователната инсталация ще бъде изградена в Лесотехническия университет, със съдействието на Факултет “Екология и ландшафтна архитектура”.

Ще посетим за един ден и природен парк Врачански Балкан, където ще се включим в единствения по рода си тур за ядливи растения в дивата природа.

За да участваш, запиши се тук https://forms.gle/Dj7XpC1JmrTXWa4z5. Записванията продължават до края на януари 2020г. и ще бъдат разглеждани по реда на пристигане, до запълване на местата. Напомняме, работният език ще бъде английски.

Обменът е отворен за участници извън София, като могат бъдат поети разходите за път и настанявне на до 5 души от други градове. За всички участници ще има вкусна чиста храна, осигурена от нашите приятели кооперация “Хранкооп”.

След този първи обмен ще има последващ обмен в Люнебург, Германия, от 31 август до 6 септември 2020 г., където ще гостуваме на JANUN и ще имаме възможност да се запознаем с актуалните инициативи по темата там.