“Градинарство без граници” обявява конкурс за малки индивидуални проекти за доброволците си

Дигиталният обмен “Градинарство без граници”, посветен на устойчивата храна и пермакултурата, обявява конкурс за малки градско-градинарски проекти за участниците в обмена и заинтересовани доброволци на “КонсУмувай”. Изискването е кандидатстващите да са били част от дигиталните обучения през юли и август или, в случай че са били възпрепятствани да присъстват физически на сесиите, да изгледат четирите образователни видеа, споделени в youtube канала на партньорите по проекта Janun и Екоцентрик: https://www.youtube.com/watch?v=tHPuVein7Nk&list=PLgVoik_NC9tcOl41uihy3uEpjJ1RiEsgq. Задължително за всички кандидати е присъствието на онлайн сесиите на 25 август 2020 г. и на 29 септември 2020 г. от 18:30 часа. Записването за присъствие става на този линк tinyurl.com/gardeningwithoutborders, а ако някой от желаещите няма възможност да се включи на обявените дати, следва да ни уведоми лично по имейл на info@ecocentric-bg.org.

Подадените идеи следва да бъдат за пермакултурни инсталации у дома, в квартала или града на кандидатстващите или да са тематично свързани с компостиране или събиране на семена. За повече вдъхновение служат споделените обучителни видеа, където има обсъдени варианти. Желаещите могат да получат допълнителна информация от следния гид за проекти, като трябва да отговорят на посочените въпроси и да изпратят идеите си, описани на английски език, на hristina@ecocentric-bg.org. Срокът за кандидатстване е 31 август 2020 година, като от участниците се очаква да могат да покажат текущото развитие на идеите си в края на септември, като в зависимост от предложенията, финализирането им се очаква да се случи до пролетта на 2021 година. При необходимост, освен с гида за кандидатстване и експертна подкрепа, Екоцентрик има възможност да предложи средства за финансиране на идеите в рамките на 50-100 евро.

Всички одобрени малки проекти ще бъдат включени в изданието на международен образователен наръчник за градско градинарстване за младежи.

Конкурсът е част от “КонсУмувай: Х като храна” на Фондация ЕкоЦентрик и немската организация JANUN, в партньорство със Сдружение Натуралистично и се финансира от Германската фондация за околна среда (DBU).