Предстои Розобер с Розова Зора в Сърцето на Тракия, Елате!

Здравейте, приятели!
С безкрайна радост обявяваме скорошното започване на Розобера с Розова Зора в Сърцето на Тракия! Заедно с Вас любими, приятели, доброволци и добротворци ние, отборите на Натуралистично, Синергийна Мандала за Интегрално Развитие, Розова Зора и Дълго Поле имаме възможността да осъществим розобер на маслодайни рози Дамасцена ~ един цветен традиционен български обичай, който продължава да се случва по нашите земи, въпреки всичките му изменения напоследък, и сега предстои да се случи по един специален сакрален начин в покрайнините на с. Дълго поле (северно от Пловдив).
Всеки от вас може да дойде при нас и да набере розички за себе си и за общността безусловно, както и да предаде розов цвят на килограм срещу заплащане.
Розите започнаха да цъфтят вече и през следващите две-три седмици ще могат да се събират венчелистчетата и пъпките на тези чароматни растения – един много полезен ресурс, от който могат да се създадат розова вода, розово масло, извлеци, чай, брашно и други хранителни, козметични и лечебни продукти.

КОГА:
* Начало – 21.05. Събота 12:12 ч.
* Край – Цъфтежа на розите обикновено продължава поне 3 седмици (11 Юни), но е Божа работа на природата как ще протекат нещата и затова оставаме отворени кога ще е краят на процеса.

КЪДЕ:
с. Дълго Поле (северно от гр. Пловдив)

УСЛОВИЯ:
* Спане – На палатки и хамаци
1. В намиращ се наблизо стопански имот с Таолетна, Баня с топла вода и места за отдих в сгради.
2. За по-големите ентусиасти – в самия розов блок – там няма организирани условия и е екстремно.

* Храна – Всеки носи това, с което се храни.
На място може да правим общи споделени пазарувания на хранителни продукти.

* Вода и Напитки
Вода има, други напитки си носете.
Алкохолът не е препоръчителен, тъй като се става рано и е нужен фокус в брането и процесите около него. Ако имате нужда да се напиете, носете домашни лечебни отвари и се гответе за дълбоки процеси. 😉

ДУХЪ НА РОЗАТА
Наблизо до с. Дълго поле се намира огромен розов блок от 1000 декара рози, както и по-малък от 10 декара в стопански имот – смесени сортове, сред които: Дамасцена, Радуга, Бяла и др., които са били засяти навремето, а сега са предоставени от нашите приятели за свободно бране в името на Общото Благо. По символичен начин ние ще се свържем с духа на розите, възнамерявайки да си помагаме взаимно по най-добрия начин. Розата е кралица на растенията и нейният дух е много специален за нашите души и тела, свързването е специално и силно препоръчително! Тези растения всъщност очакват нашето присъствие и брането и са много щастливи да саможертват себе си в името на хората, отдавайки своя Розов Дух за другите. А Розовия Дух е нещо уникално – розите са растенията с най-висок вибрационен интензитет и всички продукти от тях са силно полезни за нас – ефирни и лечебни.

КАУЗАТА
Ние помагаме за организиране на розобера, осъществявайки го със специално отношение и каузи. Каузата ни е да подкрепим природосъобразни и устойчиви проекти и дейности за общото благо на България, както и да продължим розоберните традиции и обичаи в съвремието ни със Светлината на Новото Време.
Цветът който наберем и предадем на наши приятелски розоварни, които ще направят розова вода и розово масло от него, ще генерира средства, които ще подкрепят природосъобразни и устойчиви проекти за общото благо на България.
Заплаща се цвят на килограм срещу финансови средства, които варират спрямо сезона и търсенето. Към момента цената е 1,50 лв. на събран и предаден килограм чист розов цвят от маслодайна роза.
ЕЛА И ТИ!
Добре дошли сте за малко или повече при нас, за нощуване към момента можем да предложим базисни условия в къмпинг стил. За повече подробности можете да
питате директно на посочените телефони.
Телефони за връзка: (за съответните дати ще отговаря съответния асистент)
* За дати 18.05 – 24.05.
0886794490 – Христо Вълчев

* За дати 25.05. – 01.06.
0886667455 – Борислава Илиева

* За дати 01.06 – 08.06.2022.
0878831203 – Цветелин Петров

Повече информация във Фейсбук:
По Божията Воля и в Името на Службата за Общото Благо, Да Бъде Розобер с Духъ на Розата в Хармония и Мир!
БлагоДарим! ❤
АУМ