Натуралистично на 12-ти Независим Фестивал на Семената 27-28.04.2024 г., Приказната Градина – Елин Пелин

Натуралистично на 12-ти Независим Фестивал на Семената 2024 г.
На 27 и 28 Април част от отбора на Сдружение “Натуралистично” участва в Дванадесетия Независим фестивал за Свободна размяна на семена, разсади и фиданки в Елин Пелин, организиран от Зеленият Отбор на България.
Фестивалът както винаги беше едно прекрасно място за жива среща и обмен на градинари и земеделци, любители и доброволци, съмишленици и сътворци на една по-зелена, натурална, цветна, животворна и споделена реалност.
По време на фестивала успяхме да споделим доста семена от семебанката на сдружението ни “Семената на Добротата”, както и билки, чайове и лечебни продукти, книги, минерали и кристали, да разкажем и покажем какво правим още по проектите ни и най-вече да обменим много любов, усмивки и хубави зареждащи моменти с хората там. И ние, както и другите участници от ферми, градини, места и организации, желаем да засадим, отгледаме, съхраним, пакетираме и накрая споделим всички тези ценни семена. Искаме да запазим старите чисти сортове семена, както и други ползотворни сортове и видове растения, и го правим. Спомагаме да направим Независима Банка за Семена и по този начин да обединим всички добри хора в мрежа от Пазители на Семената. Създаваме мрежа от СемеПазители със СемеХранилища и ЗемеХранилища, които да съхранят всички ценни зеленчуци и плодове, билки и подправки, цветя, храсти и дървета за нас и нашите деца.
Благодарим сърдечно на организаторите и доброволците, на участниците и посетителите, на всички съмишленици, помощници и подкрепители по този път и кауза! Поклон и уважение за старанието и осторожността в това добруване години и животи наред!
Заедно продължаваме все повече и по-добре да спомагаме на Земята и Хората. Да бъдат и пребъдват свободните семена и натуралните градини и храна, свободните хора и същества! Да бъде и Е най-доброто за всички!
Продължаваме програмата с участия и споделяния на различни места през идните седмици и месеци, за подробности и повече информация по проектите ни следете потока в сайта ни или се абонирайте за информационните ни бюлетини.
Поздрави и Благословии с много Любов и до скоро!
🙏🤍💚❤️🐝🌱🌳🌹🪷🌞🌍✨💎
Отбора на Натуралистично
АУМ