Теоретично-практическо обучение за подобряване на околната среда с Младежки център – Севлиево

Във вторник 7 Март 2017 г., се проведе теоретично-практическо обучение на доброволци от гр. Севлиево, за подобряване на околната среда. Инициатива беше организирана от Младежки център – Севлиево и Сдружение „Натуралистично“.

Обучението имаше за цел да вдъхнови младите хора в Севлиево да започнат да мислят по-екологично и глобално, като в същото време им предостави информация и средства, по какъв начин всеки един би могъл да осъществи действия за подобряване на околната среда и осигуряване на устойчиво развитие на природата и обществото.

 

По време на теоретичната част на обучението, екипа на “Натуралистично” се запозна с местните младежи и представи дейностите на организацията. Обсъди актуални въпроси по екология и презентира основни насоки свързани с екологията на Земята и начините, по които можем да опазваме и подобряваме устойчиво околната среда. Беше обсъдено и по какъв начин младежите биха искали да подобрят зеленото пространство пред Младежки център.


Можете да видите презентацията ТУК


След кратка пауза за обяд на участниците, съчетана с интервю на Христо Вълчев и Асен Ненов към местната телевизия Канал Фокус, продължи практическата част, която се състоеше в засаждане на семена от медоносни растения. Семената са предоставени от проектите “Семената на Добротата”, “Пчелен Рай” и “ГЕОС”.

Репортаж на Канал Фокус за дейностите на Сдружение “Натуралистично” в гр. Севлиево:

 

Участниците имаха възможност да разберат какви медоносни растения са подходящи за определеното пространство за облагородяване пред Младежки център и по по какъв начин те могат да бъдат отгледани от семена. След което, засадихме разсади на различни видове растения:

След като растенията порастнат достатъчно в домовете на участниците, те ще бъдат донесени и засадени в предстоящата за облагородяване зелена територия пред Младежки център.

Ето как изглежда територията към месец Март 2017 г.:

А ето и някои от предложенията за “украсяване” на гумите там:

http://pin.it/OHAI3tR 


Галерия с всички снимки от обучението:


С изключителни благодарности за обучението към: Екипа на Младежки център – Севлиево и всички прекрасни доброволци, Екипа на “Натуралистично” и приятелите ни, които дойдоха специално от гр. София, приятелите ни от Фондация “Заедно” за предоставянето на образователна информация, както и към екипа на Уча.бг за създаването на образователни видео уроци!

Благодарим и на екипа на Канал Фокус – Севлиево за предоставената възможност да споделим нашето вдъхновение!

 

Post a comment