Танцът на Спиралата и Дончо Кръстев

“За да сме в баланс с вибрациите на Земята, не бива да се гневим”

През 2016 г. холистичният лечител Дончо Кръстев представи втората си книга „Танцът на спиралата 2 – Йога на безкрая”. Казва за нея, че е система-откровение за смисъла на живота в новото време. С помощта на упражненията – „Танцът на спиралата”, създадени от него човек може да увеличи постиженията във всички сфери на човешката дейност. Специалните движения лекуват, отключват ясновидство и телепатия, удължават живота. Дончо Кръстев и много от неговите последователи сравняват книгата му с „Книгата на промените” – най-древната китайска гадателска система, към която хората се обръщат вече 3000 години, за да разберат какво ги чака в бъдещето. Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот и скритите сили, които ги предизвикват. От нея може да разберем причините за всяка заплетена ситуация и да намерим изход.

Книгата е продължение и по-обстойно разгръщане на първата част на Танцът на Спиралата

Първата част на книгата на Дончо Кръстев

 

Системата на Кръстев е уникална – за здраве и дълголетие. Дава ни познание за нас самите и света около нас. Състои се от две части – теоретична и практична, с 3 комплекса даоистки енергийни упражнения, съобразени с новата енергетика на Земята и Слънцето.

„През 1999 г. се случи една уникална подредба на планетите спрямо галактическото слънце. Оттогава вибрациите на Земята започнаха да се повишават. За да сме в баланс с планетарните промени и по-високите вибрации, се налага да станем по-добри към себе си и другите, да не се гневим, да не проявяваме агресия, да разберем връзката и неделимостта си с Универсума. И това може да се постигне с упражненията, описани в книгата, които повишават вибрациите на телата ни, премахват емоционалните и ментални блокажи, синхронизират ги с промените в галактиката. Ако не го сторим, ще последва деградация и разпад на физическото тяло”, казва Кръстев.

“Всъщност смърт няма”, обяснява Дончо, който е бакалавър по хуманна медицина, терапевт, холистичен лечител, инструктор по кунгфу, стил Шон Донг Во Дао. Казва, че има преход и вечен живот. И който започне да играе танца на спиралата, го разбира. Изпълняването дори само на някои от упражненията тонизира, зарежда с енергия, гарантира здраве и дълголетие. Отключват се способности като ясновидство и телепатия. Освен физическите ползи от упражненията, се казват мантри, които повишават осъзнатостта ни и душевния комфорт. Дух, душа и тяло се обединяват в едно цяло. „Танцът на спиралата” е система-откровение за смисъла на живота и принципите, по които той се развива.

Дончо Кръстев показва уникалния си танц в Тетевенския балкан

 

Защо точно спирала? Отговорът му е, че всяка изявена енергия е спирала и това може да се види в растежа на дърветата, в полета на птиците, въртенето на Земята, структурата на клетките, в ДНК. Ние сме изградени от тази спирала по видим и невидим начин.
По време на танца се правят лесни дихателни упражнения със завъртане в осемте посоки на света (изток, запад, север, юг, североизток, северозапад, югоизток, югозапад). Същественото е, че когато го практикуваш, получаваш необходимото количество и качество енергия. Останалите 3 комплекса обновени упражнения от даоистката йога действат на всички нива, като някои от тях се правят едновременно с изричане на стихове. Могат да се прилагат за лечение на целия организъм и са съобразени с новата енергетика на Земята. За всеки проблем, не само здравословен, има упражнение. То се изпълнява в точно определена посока 8 пъти. Най-добре е да се играят сутрин. Необходимо е постоянство за постигане на добри резултати. В много древни практики, религии и култури е съществувал танц, свързан с осемте посоки на света. Това е древно знание, според което от всяка посока идва определен вид енергия. Тази ценна информация в един момент започва да се завоалира и да се крие от хората.

Дончо представя втората част на книгата Танцът на спиралата – Йога на безкрая

 

Учението и практиките в „Танцът на спиралата” използват космическите енергии, които са навсякъде около нас и в нас. Новата методика, помага на човек да разбере ролята си в живота тук и сега; да осъзнае в кой етап от живота си се намира и какви най-адекватни решения и действия да предприема; да разтълкува миналото си и да види бъдещето, да живее правилно и осъзнато в настоящия момент. Като използва „Танцът на спиралата”, човек става творец на собствения си живот. Превръща се в един по-осъзнат индивид, който отключва скрития си потенциал, започва да твори и допринася по-голяма полза за обществото, като помага за неговото развитие и усъвършенстване. Методиката може практически да се използва във всички направления на човешкото познание. В нея е заложено знанието за принципите, по които се развива живота, структурата и динамиката на процесите и елементите, съставляващи Космоса. Човек може да разбере във всеки момент коя храна е най-подходяща за него, какви течностти е най-добре да приема, от какви храни, напитки и други неблагоприятни въздействия в момента да се предпазва. Може да разбере месеца, деня, часа, посоката, които са подходящи или неподходящи за начинанието му.

В момента Дончо завършва писането на третата част на книгата за Танца на спиралата, очаквайте скоро повече информация.


Освен във всичко това Танцът на спиралата намира приложение и в градинарството и дизайна на енергийни градини, които научно доказано могат да лекуват  хората и да повишават продуктувността на растенията засадени по тази методология.

Първата енергийна градина в България, създадена по метода на спиралата – село Дивчовото, общ. Тетевен

 

В  насока градинарство и дизайн на продуктивни места, екипът на Сдружение Натуралистично и екипът на Дончо Кръстев обединиха усилия за да създадат общо продължение на рботата на двете страни.

Очаквайте скоро повече информация за Проект “Животворни Градини” и тяхното предстоящо създаване в България и по света..


Повече информация:

https://energygardens.wordpress.com

https://www.facebook.com/TanctNaSpiralata

https://www.facebook.com/doncho.krastev

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ С ДОНЧО КРЪСТЕВ: 0897067670

Post a comment