Кратка История на Сдружение Натуралистично

„Натуралистично“ – Грижа и Споделяне за Земята и Хората!

Драги приятели, изключително се радваме, че се намерихме и тук ще ви разкажем накратко нашата приказка и историята на Сдружение Натуралистично. Благодарим за вниманието, надяваме се да Ви хареса и да се видим в някоя от предстоящите ни цветни случки и да действаме заедно!

 

 

 

 

 

Всичко започна в началото на 2016 г. когато група приятели натуралисти привлечени около идеята да опазват пчеличките и да засаждат шарени и ароматни билкови градинки за тях, пожелаха заедно да помагат на природата, на Земята и на другите.

🐝🌻🌱🍀🌼🌳🍄🌲🐞🐸🐾💚🌍🌞🌈💎💥🌟✨💗

“Ние сме група от приятели, повечето от които се срещнахме покрай Биологията и Екологията в Биологически Факултет на Софийски Университет. Нашето желание беше да работим с природата и поради трудното положение в България в тази сфера, ние решихме да си направим сами организация, с която да можем пълноценно да опазваме и подобряваме отношението и уважението си към природата, да осведомяваме, учим и пробуждаме хората за холистично мислене, природосъобразен начин на живот и хармония с околната среда и Земята. Да бъдем полезни, да сътворяваме красота навсякъде около нас и да сбъдваме мечтите ни и тези на другите бяха нашите красиви мечти. Регистрирахме се в гр. София по официалния правен път като Юридическо Лице с Нестопанска Цел – Сдружение в Обществена Полза. Този тип организация има седалище, но няма фиксирано място за работа и е с безкрайни възможности за обединяване на хора и случване на добри дела за обществото и околната среда.  Оттогава до сега ние осъществяваме най-различни дейности, инициативи, проекти и много други неща за благото и доброто на България и други места по света.

🐝🌻🌱🍀🌼🌳🍄🌲🐞🐸🐾💚🌍🌞🌈💎💥🌟✨💗

През 2016 година основно навлизахме в „Що е то НПО и какво правим с него?“, както и действахме по описване и изпробване на идеите и концепциите, които имахме като вдъхновения преди да започнем организацията. Така сформирахме основните ни 4 проекта: “Пчелен Рай”, “Семената на Добротата”, “НатуроТворчество” и “ГЕОС”, които са автономни проекти и нямат нужда от финансиране за да се поддържат и развиват и могат да се разгръщат в множество посоки. Също така поставихме основа да развиваме други интересни инициативи и идеи. През 2017 г. ние работихме на три фронта – в България, Швеция и Непал, където се случиха много интересни неща основно свързани с озеленяване и подобряване на градска среда с Натуралистичен Дизайн, градско градинарство, образование за устойчиво развитие, обмяна на културни ценности и подпомагане на места и хора в нужда.

Можете да видите повече информация за работата ни тук в уебсайта ни и в социалните медии – Facebook и Youtube (бутони най-отдолу на страницата).

Подробна информация за изминалите дейности през 2017г. можете да видите ТУК

 

И повече информация за Отбора ни ТУК

 

През 2018г. предстоят много интересни неща основно в България с допринасяне от други страни по света. Всичко ще бъде представено много скоро 😊”

Христо П. Вълчев, Председател на Сдружение Натуралистично


Тази Приказка Разцъфва Прекрасно от Нас за Вас с Всички и за Всички и Всеки е Добре Дошъл да се Включи и Присъедини Към Нас и Да Творим Заедно в Час! Очакваме Ви!

Благодарим с Най-Добри Пожелания и Пожелаваме Много Любов и Възвишени Състояния!

Post a comment