КАМПАНИЯ ЗА РАЗМЯНА И СПОДЕЛЯНЕ НА СЕМЕНА ОТ СЕМЕНАТА НА ДОБРОТАТА

КАМПАНИЯ ЗА РАЗМЯНА И СПОДЕЛЯНЕ НА СЕМЕНА ОТ СЕМЕНАТА НА ДОБРОТАТА

Здравейте, приятели!

Продължаваме да разменяме и споделяме чисти натурални семена от Проект „Семената на Добротата“ към Сдружение „Натуралистично“ и искаме да Ви поканим да разменим или споделим семена с Вас и по този начин да си помогнем взаимно и да помогнем на Земята.

В линк по-долу ще можете да видите повече за проекта ни и да намерите ботанически списък, от който да разберете с какви семена разполагаме в момента и ако имате интерес към нещо от тях да се свържете с нас чрез контактите по-долу, за да се разберем допълнително.

Проект “Семената на Добротата”


Повече за Проект „Семената на Добротата“: От доста години една от мисиите и водеща кауза на Сдружение Натуралистично е да опазва, съхранява и споделя чисти и натурални семена от стари и нови сортове зеленчуци, плодове, зеленолистни, билки, подправки, цветя и др. видове растения. През годините успяхме да изградим семебанка, в която да съберем разнообразни полезни видове в количества подходящи за споделяне напред. Всеки желаещ може да се включи в проекта и да заяви семена, да засади растенията и при успешен сезон да върне обратно семена, които през следващата година да могат да се споделят и с други хора. Както и всеки може да допринесе за проекта с предоставяне на вашите чисти натурални семена и/или размяна/бартер. Можете да ни подкрепите и чрез финансово дарение за каузата, което ще подкрепи дейностите ни. Дейностите се осъществяват благодарение на доброволния труд на екипа на проекта и на много съмишленици и хора в България и чужбина подкрепящи каузите за опазване на природата и запазване на старите и нови сортове семена, за да могат да се споделят свободно напред към други хора.


Интересни видове и сортове семена, с които разполагаме в момента:

Бял боб нисък (за зрял) – стар сорт от с. Горна Липница



Био лимец от с. Долна Диканя



Биодинамичен невен от с. Тъжа


Захарна тръстика (метла, сорго) – стар сорт от с. Горна Липница


Вечен лук (пълзящ египетски лук за зелени пера през всички сезони) от с. Горна Липница


Нахут – стар сорт от гр. Търговище


Боб очички (за зрял) от гр. Велинград


Царевица за пукане (пуканки) – стар сорт от гр. Кубрат


„Обединени от любовта и желанието за грижа за Земята и обществото, ние спомагаме за съхранението и споделянето напред на натурални семена отглеждани и събирани с много любов. В семебанката ни има десетки видове ядивни, лечебни и медоносни растения, които са много полезни за нас хората и за другите същества от природата. Разпространявайки ги ние допринасяме за едно по-хубаво и светло бъдеще за нас и децата ни. Включете се и вие, да посеем и отгледаме семенцата на доброто и любовта заедно! Благодарим с Любов!“

Екипа на Проект „Семената на Добротата“

Контакти: За поръчки, въпроси и коментари, пишете ни съобщение във фейсбук страницата:

Натуралистично:Naturalistichno 

Пратете ни е-мейл на info@naturalistichno.org

Пишете ни във Вайбър/Whatsapp на номер +359886794490